Фунчозу ще називають «скляна локшина», в процесі варіння вона стає майже прозорою. У фунчозы немає власного яскраво вираженого смаку, тому вона відмінно підходить для приготування різних страв з овочами, м’ясом і рибою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Селера – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Огірки – 1 шт.
- Цедра лайма – 0.5 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сік лайма – 1 ч. л.
- Морква – 1 шт.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Мед – 0.5 ч. л.
- Кунжут – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати фунчозу з овочами в соєвому соусі легко! Овочі вимити і обсушити паперовими рушниками. З лука зніміть піну, наріжте його кільцями. Моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець, розріжте навпіл, видаліть насіння і перегородки, м’якоть подрібніть в соломку. Огірок також наріжте соломкою, селера подрібніть аналогічним способом.
Фунчозу залийте окропом, залиште на 10 хвилин, перекладіть її на друшляк і промийте прохолодною водою.
З лайма зніміть шкірку, натріть її на дрібній тертці, відіжміть сік з м’якоті. Зубчик часнику подрібніть пресом або натріть на дрібній тертці. Змішайте кунжутне масло, соєвий соус, олію, мед, сік лайма, цедру лайма і подрібнений часник.
У миску покладіть нарізані овочі, полийте заправкою, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Потім з’єднайте з фунчозой, посипте кільцями перцю чилі і кунжутом.
Приємного апетиту!
Фунчоза Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом