Фунчозу ще називають «скляна локшина», в процесі варіння вона стає майже прозорою. У фунчозы немає власного яскраво вираженого смаку, тому вона відмінно підходить для приготування різних страв з овочами, м’ясом і рибою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Огірки – 1 шт.
  • Цедра лайма – 0.5 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сік лайма – 1 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Кунжут – 3 ч. л.

Процес приготування:



Готувати фунчозу з овочами в соєвому соусі легко! Овочі вимити і обсушити паперовими рушниками. З лука зніміть піну, наріжте його кільцями. Моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. Болгарський перець, розріжте навпіл, видаліть насіння і перегородки, м’якоть подрібніть в соломку. Огірок також наріжте соломкою, селера подрібніть аналогічним способом.

Фунчозу залийте окропом, залиште на 10 хвилин, перекладіть її на друшляк і промийте прохолодною водою.

З лайма зніміть шкірку, натріть її на дрібній тертці, відіжміть сік з м’якоті. Зубчик часнику подрібніть пресом або натріть на дрібній тертці. Змішайте кунжутне масло, соєвий соус, олію, мед, сік лайма, цедру лайма і подрібнений часник.

У миску покладіть нарізані овочі, полийте заправкою, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Потім з’єднайте з фунчозой, посипте кільцями перцю чилі і кунжутом.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом