Дуже смачною виходить фунчоза з тунцем. Тунець – завжди хороший вибір, якщо потрібно «правильно» підкріпитися. Фунчоза – ідеальний продукт-хамелеон, який вигідно підкреслить смак тунця і додасть йому ситності. Ну, а овочі – це соковита, різнобарвно-вітамінна добавка, необхідна для балансу смаку і складу. Важливий момент – це, звичайно, спеціальний соус і кунжут. Без них характерного китайського акценту у страві ніяк не домогтися.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фунчоза – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Тунець консервований – 1 банка
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Рибний соус – 3 ст. л.
  • Кунжут – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати фунчозу з тунцем просто! Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.

Перець промиваємо і чистимо від насіння, вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо соломкою аналогічно моркви.

Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими полукружиями.

Часник рубаємо ножем у дрібну крихту.

Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло до гарячого стану.

Викладаємо в нього нарізані овочі, перемішуємо і обсмажуємо на високій температурі протягом 3-5 хвилин. Готові овочі повинні зберігати хрустку текстуру.

Печериці очистити від забруднень і нарізаємо на сегменти. Обсмажуємо шматочки печериць в гарячому маслі до легкого рум’янцю.

В окрему широку тарілку викладаємо овочі і гриби.

Огірок промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін. Огірок нарізаємо тонкою соломкою, перекладаємо в тарілку до овочів.

В окремій невеличкій посудині змішуємо соєвий соус, рибний соус і сік лимона. Приготовленим соусом поливаємо інгредієнти на тарілці і залишаємо на 15 хвилин.

В цей час готуємо фунчозу, згідно інструкції на упаковці. Після приготування локшину, проціджену від рідини, викладаємо на сервірувальне блюдо. Для зручності при вживанні локшину можна трохи порізати ножицями прямо в страві, перед змішуванням.

Поверх фунчозы викладаємо овочі з соусом, посипаємо частиною кунжуту, перемішуємо.

Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Рибу прямо в банку поділяємо виделкою на шматочки.

Викладаємо тунець поверх локшина з овочами.

Посипаємо залишками кунжутного насіння і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами Фунчоза з печерицями Фунчоза з соєвим соусом