Фунчоза – «скляна» локшина, яка не має якого-небудь певного смаку. Страви з фунчозы готують з гострими, яскраво вираженими спеціями і приправами. Пропоную приготувати фунчозу з печерицями.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фунчоза – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кунжут – за смаком
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати фунчозу з грибами на сковорідці? Підготуйте необхідні продукти для фунчозы з грибами.

Морква вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці (або на тертці для моркви по-корейськи. Болгарський перець помийте, видаліть серцевину з насінням і наріжте тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю і шампіньйони обчистити, і цибулю наріжте тонкими півкільцями, печериці – великими шматочками. Часник очистіть від лушпиння, і подрібніть.

В глибоку сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю. Перемішайте і обсмажте кілька хвилин.

Додайте нарізані шампіньйони і обсмажте до повного випаровування рідини.

Викладіть підготовлені овочі в сковороду, ретельно перемішайте і тушкуйте до повної готовності кілька хвилин.

Додайте часник і кунжут.

Перемішайте, посоліть і поперчіть.

Влийте необхідну кількість соєвого соусу і добре перемішайте.

Фунчозу помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 3-5 хвилин, потім злийте її промити питною водою.

Приготовану рисову локшину переметите до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте приготоване блюдо.

Готову фунчозу розкладіть по порціях і насолоджуйтеся.

Приємного апетиту!

Фунчоза з грибами Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з печерицями