Дуже смачною виходить фунчоза з тунцем. Тунець – завжди хороший вибір, якщо потрібно «правильно» підкріпитися. Фунчоза – ідеальний продукт-хамелеон, який вигідно підкреслить смак тунця і додасть йому ситності. Ну, а овочі – це соковита, різнобарвно-вітамінна добавка, необхідна для балансу смаку і складу. Важливий момент – це, звичайно, спеціальний соус і кунжут. Без них характерного китайського акценту у страві ніяк не домогтися.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фунчоза – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Тунець консервований – 1 банка
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Рибний соус – 3 ст. л.
- Кунжут – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати фунчозу з тунцем просто! Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.
Перець промиваємо і чистимо від насіння, вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо соломкою аналогічно моркви.
Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими полукружиями.
Часник рубаємо ножем у дрібну крихту.
Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло до гарячого стану.
Викладаємо в нього нарізані овочі, перемішуємо і обсмажуємо на високій температурі протягом 3-5 хвилин. Готові овочі повинні зберігати хрустку текстуру.
Печериці очистити від забруднень і нарізаємо на сегменти. Обсмажуємо шматочки печериць в гарячому маслі до легкого рум’янцю.
В окрему широку тарілку викладаємо овочі і гриби.
Огірок промиваємо, обрізаємо кінчики з обох сторін. Огірок нарізаємо тонкою соломкою, перекладаємо в тарілку до овочів.
В окремій невеличкій посудині змішуємо соєвий соус, рибний соус і сік лимона. Приготовленим соусом поливаємо інгредієнти на тарілці і залишаємо на 15 хвилин.
В цей час готуємо фунчозу, згідно інструкції на упаковці. Після приготування локшину, проціджену від рідини, викладаємо на сервірувальне блюдо. Для зручності при вживанні локшину можна трохи порізати ножицями прямо в страві, перед змішуванням.
Поверх фунчозы викладаємо овочі з соусом, посипаємо частиною кунжуту, перемішуємо.
Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Рибу прямо в банку поділяємо виделкою на шматочки.
Викладаємо тунець поверх локшина з овочами.
Посипаємо залишками кунжутного насіння і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами Фунчоза з печерицями Фунчоза з соєвим соусом