Хочу поділитися чудовим рецептом гарбузової запіканки з манною крупою і сиром. Ніжну соковиту запіканку оцінять навіть ті, хто не любить гарбуз. Гарбуз – універсальний продукт, який не має яскраво вираженого смаку, і тому особливо не відчувається в готовому блюді.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Гарбуз (очищена) – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати гарбузову запіканку з манкою і сиром, насамперед підготуйте гарбуз. Промийте її в проточній прохолодній воді, обсушити, а потім за допомогою овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки.
Розріжте її навпіл, з допомогою столової ложки вийміть серцевину разом з насінням. Очищену гарбуз наріжте великими шматочками.
В глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлену гарбуз, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гарбуз, а потім поставте на середній вогонь.
Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть гарбуз до готовності приблизно 15-20 хвилин. Час варіння залежить від сорту і розміру гарбуза.
Сир викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску і розбийте курячі яйця.
Скориставшись заглибним блендером, доведіть сирну масу до однорідної гладкої консистенції.
Потім додайте необхідну кількість манної крупи і добре перемішайте ложкою або ще раз пробийте заглибним блендером.
Готову гарбуз злийте через друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб зайва волога скла.
З допомогою заглибного блендера подрібніть гарбуз до стану гладкої консистенції.
Подрібнену гарбуз з’єднайте з сирною масою і добре перемішайте.
Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла
Потім присипте невеликою кількістю манної крупи, розподіливши його по всій формі.
Приготоване тісто вилийте в підготовлену форму і рівномірно розподіліть його. Потім поставте в заздалегідь розігріту духовку і випікайте приблизно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність запіканки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Готову гарбузову запіканку з сиром вийміть з духовки і охолодіть.
Подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши сметаною або натуральним йогуртом.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка класична в духовці