Хочу поділитися чудовим рецептом гарбузової запіканки з манною крупою і сиром. Ніжну соковиту запіканку оцінять навіть ті, хто не любить гарбуз. Гарбуз – універсальний продукт, який не має яскраво вираженого смаку, і тому особливо не відчувається в готовому блюді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гарбуз (очищена) – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати гарбузову запіканку з манкою і сиром, насамперед підготуйте гарбуз. Промийте її в проточній прохолодній воді, обсушити, а потім за допомогою овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки.

Розріжте її навпіл, з допомогою столової ложки вийміть серцевину разом з насінням. Очищену гарбуз наріжте великими шматочками.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлену гарбуз, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гарбуз, а потім поставте на середній вогонь.

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть гарбуз до готовності приблизно 15-20 хвилин. Час варіння залежить від сорту і розміру гарбуза.

Сир викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску і розбийте курячі яйця.

Скориставшись заглибним блендером, доведіть сирну масу до однорідної гладкої консистенції.

Потім додайте необхідну кількість манної крупи і добре перемішайте ложкою або ще раз пробийте заглибним блендером.

Готову гарбуз злийте через друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб зайва волога скла.

З допомогою заглибного блендера подрібніть гарбуз до стану гладкої консистенції.

Подрібнену гарбуз з’єднайте з сирною масою і добре перемішайте.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла

Потім присипте невеликою кількістю манної крупи, розподіливши його по всій формі.

Приготоване тісто вилийте в підготовлену форму і рівномірно розподіліть його. Потім поставте в заздалегідь розігріту духовку і випікайте приблизно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовність запіканки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Готову гарбузову запіканку з сиром вийміть з духовки і охолодіть.

Подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши сметаною або натуральним йогуртом.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і сметаною Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка класична в духовці