Гарбузове кекси з родзинками виходять пишними, соковитими і ароматними. Гарбуз надає кекси приємний желко-оранжевий відтінок, а завдяки різним прянощів практично не відчувається на смак. Такий десерт сподобається всій родині і буде дуже до речі до чашці гарячого чаю!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 200 – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло рослинне – 110 мл
  • Вода – 0.5 ст.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 – 220 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ст. л.
  • Кориця – 0.25 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Імбир – 0.25 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.25 ч. л.
  • Куркума – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати гарбузове кекси з родзинками. Першим ділом готуємо гарбуз. Щоб кекси вийшли ніжні і повітряні, з гарбуза потрібно зробити пюре. Для цього гарбуз чистимо, дістаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками.

У каструлю наливаємо пів склянки води і викладаємо в неї гарбуз. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні приблизно 10 хвилин.

Готову гарбуз необхідно подрібнити за допомогою картоплем’ялкою або блендера.

Поки гарбузове пюре остигає, моєму лимон, родзинки і замочуємо в гарячій воді (не окропі) на 5 хвилин. Потім натираємо цедру лимона на дрібній тертці, а з родзинок зливаємо воду.

Приступаємо до тесту. Для цього просіваємо 140-160 г борошна, додаємо корицю, ванілін, мелений імбир, мускатний горіх, куркума, розпушувач, цедру лимона і манку. Все перемішуємо.

В окремому посуді збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера до тих пір, поки яєчна маса не збільшиться в об’ємі.

До сухої суміші додаємо яєчну масу і обережно перемішуємо.

До остившему гарбузового пюре додаємо рослинне масло і збиваємо до однорідності.

Вийшло пюре перекладаємо в тісто і добре перемішуємо.

В отриману масу висипаємо борошно, додаємо ізюм і ще раз перемішуємо.

Тісто викладаємо у форми. Можна готувати в одній великій або розділити на порції (якщо випікаєте в металевій або скляній формі, то її необхідно змастити вершковим маслом і присипати манкою, в силіконовій формі можна випікати не змащуючи).

Кекси випікаємо 25-30 хвилин у попередньо розігрітій до 180° духовці. Коли тісто підніметься і підрум’яниться, перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.

Готові кекси перекладаємо на блюдо. Приємного чаювання!

Ванільні кекси Кекс з корицею Кекс з родзинками класичний Кекси з горіхами Кекси з манкою Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Кекси на рослинному маслі ПП кекси