Гарбузове кекси з родзинками виходять пишними, соковитими і ароматними. Гарбуз надає кекси приємний желко-оранжевий відтінок, а завдяки різним прянощів практично не відчувається на смак. Такий десерт сподобається всій родині і буде дуже до речі до чашці гарячого чаю!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 200 – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Масло рослинне – 110 мл
- Вода – 0.5 ст.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 – 220 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Кориця – 0.25 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Імбир – 0.25 ч. л.
- Мускатний горіх – 0.25 ч. л.
- Куркума – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати гарбузове кекси з родзинками. Першим ділом готуємо гарбуз. Щоб кекси вийшли ніжні і повітряні, з гарбуза потрібно зробити пюре. Для цього гарбуз чистимо, дістаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками.
У каструлю наливаємо пів склянки води і викладаємо в неї гарбуз. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
Готову гарбуз необхідно подрібнити за допомогою картоплем’ялкою або блендера.
Поки гарбузове пюре остигає, моєму лимон, родзинки і замочуємо в гарячій воді (не окропі) на 5 хвилин. Потім натираємо цедру лимона на дрібній тертці, а з родзинок зливаємо воду.
Приступаємо до тесту. Для цього просіваємо 140-160 г борошна, додаємо корицю, ванілін, мелений імбир, мускатний горіх, куркума, розпушувач, цедру лимона і манку. Все перемішуємо.
В окремому посуді збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера до тих пір, поки яєчна маса не збільшиться в об’ємі.
До сухої суміші додаємо яєчну масу і обережно перемішуємо.
До остившему гарбузового пюре додаємо рослинне масло і збиваємо до однорідності.
Вийшло пюре перекладаємо в тісто і добре перемішуємо.
В отриману масу висипаємо борошно, додаємо ізюм і ще раз перемішуємо.
Тісто викладаємо у форми. Можна готувати в одній великій або розділити на порції (якщо випікаєте в металевій або скляній формі, то її необхідно змастити вершковим маслом і присипати манкою, в силіконовій формі можна випікати не змащуючи).
Кекси випікаємо 25-30 хвилин у попередньо розігрітій до 180° духовці. Коли тісто підніметься і підрум’яниться, перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
Готові кекси перекладаємо на блюдо. Приємного чаювання!
Ванільні кекси Кекс з корицею Кекс з родзинками класичний Кекси з горіхами Кекси з манкою Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Кекси на рослинному маслі ПП кекси