Кекси – це просте і смачне ласощі, яке можна приготувати за лічені хвилини. Вони виходять легкими і апетитними і допоможуть вам побалувати себе і своїх близьких, не проводячи при цьому кілька годин біля плити.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки – 50 мл
  • Борошно пшеничне – 370 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати кекси на вершках? Яйця збити з цукром за допомогою міксера до пишної піни (приблизно 3-5 хвилин).

Просіяти борошно, додати розпушувач і ванілін. Акуратно ввести суху суміш, перемішуючи міксером на самій низькій швидкості.

Натерти цедру апельсина, акуратно зняти тільки помаранчеву частину. Додати в тісто.

Вершки попередньо охолодити в холодильнику пару годин, так вони краще взобьются. Влити вершки в суху чашу міксера і збити, поступово додаючи цукрову пудру. Уважно стежимо за консистенцією, якщо на вершках залишається слід від віночка – досить. Вершки головне не перебити, інакше вони розшарується.

на тісто Викласти вершки і акуратно перемішати лопаткою або ложкою круговими рухами, щоб не осадити вершки.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. Якщо використовувати паперові формочки – форму змащувати не треба. Заповнюємо форми на 2/3, кекси добре піднімаються – більше тіста класти не варто. Ставимо кекси в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Готові кекси перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Остиглі кекси викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Апельсинові кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної