Смачна і корисна їжа – кращий друг будь-якого кулінара. Саме для любителів таких страв цей рецепт. Пишний, м’який і дуже смачний кекс з гарбуза та моркви до всього іншого ще і не потребує багато цукру, і є приємним супутником будь-якого чаювання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Гарбузове пюре – 100 гр.
- Вершки 33% – 80 мл
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати гарбузово-морквяний кекс? Гарненько збиваємо яйця міксером, поступово втручається цукор, до утворення пишної піни.
Додаємо до отриманої суміші гарбузове пюре, натерту на дрібній тертці моркву, вершки, сир і масло. Гарненько перемішуємо.
Просіваємо борошно, додаємо до неї розпушувач. При бажанні можна додати такі спеції, як коріандр, кардамон або імбир. Висипаємо в раніше зроблену основу і ретельно перемішуємо.
Виливаємо тісто в попередньо змащену вершковим маслом форму.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо кекс випікатися протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Перед подачею кексу слід дати охолонути. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси в духовці Морквяні кекси Сирні кекси без вершкового масла