Незвичайне поєднання смаку і ніжної структури сподобається всім ласунам. Легкий десерт чудове ласощі на всі випадки життя. Доступні продукти і просте приготування кексу роблять рецепт привабливим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 15 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати кекс на сметані та олії? Масло розтопити на середньому вогні. Зніміть з вогню і остудіть. Розігрійте духовку.
розбийте Яйця в миску, додайте цукор і добре збийте міксером до пишної маси.
В яєчну масу додайте ванільний цукор, сметану і вершкове масло. Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито в кілька прийомів. Добре перемішайте.
У змащену маслом форму перекладіть тісто і розрівняти рівномірно по формі. Кекси можна випікати і в маленьких формочках. Форми заповнюйте на 2/3.
Форму поставте в добре розігріту духовку до 180 градусів і випікайте 45 хвилин.
Якщо випікаєте в маленьких формах, час приготування зменшіть до 25 хвилин. Готовність кексу перевірте дерев’яної шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте постояти 10 хвилин. Потім перекладіть його на тарілку і повністю остудіть.
Прикрасити цукровою пудрою.
Кекс розріжте на порції на шматочки і кличте домочадців пити чай. Насолоджуйтеся десертом!