Гарбузове кекси – це ароматна випічка для осені та зими. Варіант кексу без яєць відмінно підійде як для веганів, так і для моментів, коли в холодильнику не виявилося яєць.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Кориця (без гірки) – 1 ч. л.
- Імбир – 0.2 ч. л.
- Масло олію – 125 мл
- Гарбуз – 400 гр.
- Вода – 100 мл
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати гарбузовий кекс без яєць легко! Спочатку підготуємо гарбуз: помиємо, почистимо від шкірки і дістанемо насіння. Нарізаємо невеликими кубиками. Нарізаний гарбуз викладаємо в каструлю і заливаємо водою.
Варимо гарбуз 7-10 хвилин на повільному вогні, щоб гарбуз не підгоріла. Як тільки гарбуз стане м’якою, розминаємо її в пюре.
В окрему ємність просіваємо борошно, додаємо цукор, розпушувач, корицю та імбир. Всі інгредієнти добре перемішуємо, роблячи в центрі невелике поглиблення.
вийшло поглиблення вливаємо олію.
В суміш сухих інгредієнтів з маслом перекладаємо гарбузове пюре і починаємо замішувати тісто. Воно повинно бути дуже густе, але не круте. За необхідності можна додати трохи води.
Беремо форму для випічки (для зазначеної кількості інгредієнтів підійде форма розміром 16 см х 21 см). Застеляємо її пергаментним папером і змащуємо папір рослинним маслом.
У форму викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи.
Зверху можна посипати кунжутом.
Ставимо кекс в попередньо розігріту та 180° духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона повинна залишатися сухою.
Готовий кекс дістаємо з духовки і даємо йому охолонути, потім виймаємо з форми і знімаємо папір. Приємного апетиту.
Гарбузове кекси Кекси Кекси без яєць Кекси на рослинному маслі Пісні кекси