Мафіни на кислому молоці являють собою домашню випічку з різними начинками. Мафіни можуть бути як приємними, так і солоними, виступати в якості десерту або головного блюда. Десерт виходить легким і повітряним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко кисле – 200 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати мафіни на кислому молоці легко! Підготуйте всі необхідні ингредиенти для приготування мафінів на кислому молоці.

В глибоку ємність вилийте необхідну кількість кислого молока.

Додайте курячі яйця.

Потім всипте необхідну кількість цукрового піску.

З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.

Вершкове масло злегка розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. А потім влийте в збиту масу. Добре перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність.

Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.

Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу.

Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочками заповніть деко.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин.

Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.

Готові маффіни подавайте до столу, до свіжозвареної чаю або ароматної кави. Структура домашньої випічки виходить ніжною, і практично тане в роті.

Приємного апетиту!

Кекси без родзинок Кекси на молоці в духовці Мафіни Мафіни класичні Мафіни на молоці Пісні кекси