Хочу запропонувати ще один рецепт смачного і корисного гарбузовий сік в соковарці на зиму. Процес приготування напою буде відбуватися в соковарці. Напій виходить неймовірно ароматним. Щоб сік вийшов смачним, вибирайте молоду і соковиту гарбуз, солодких сортів, які спеціально призначені для приготування різних десертів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Гарбуз – 3,8 кг
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гарбузового соку в соковарці на зиму. Невеликий гарбуз ретельно вимийте за допомогою щітки для миття овочів і фруктів, обсушити чистим кухонним рушником або паперовими рушниками.
Підготовлену гарбуз розрізати навпіл, очистіть від насіння і серцевини з допомогою столової ложки, а потім зніміть шкірку з допомогою овочечистки або гострого ножа. Очищену гарбуз наріжте на невеликі шматочки середнього розміру.
Нарізаний гарбуз викладіть у верхній піддон соковарки.
Додайте необхідну кількість цукрового піску. Цукровий пісок можна взагалі не класти, орієнтуйтеся на свої власні смакові переваги і натуральну солодкість гарбуза.
В нижню частину соковарки налийте необхідну кількість холодної питної води і поставте на плиту, встановивши максимальну температуру.
Після того як закипить вода добре, на нижню частину поставте середній піддон – сокоприемник.
Зверху встановіть піддон з гарбузом, і добре закрийте кришкою.
Перевірте, щоб трубочка була добре закріплена. Після закипання зменшіть температуру, і залиште соковарку на 3-4 години.
За цей час підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою або з миючим засобом, а потім стерилізуйте підготовлені банки на водяній бані. Кришки сполосніть у проточній воді, після чого викладіть їх у невелику каструлю і прокип’ятіть кришки приблизно 5-7 хвилин.
Після закінчення часу відкрийте кришку соковарки. Гарбуз помітно зменшиться в обсягах.
Обережно, щоб не обпектися, розлийте гарбузовий сік, поставивши стерильну банку і відкрити краник.
овочевий сік Розлийте по всім банкам.
Банки з гарячим гарбузовим соком акуратно закрутіть стерильними закручуються кришками.
Гарячі банки з овочевим соком переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим, і залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого охолоджені банки з гарбузовим соком перемістіть на зберігання в льох, підвал або комору.
Насолоджуйтеся корисним натуральним напоєм!
Гарбузовий сік у домашніх умовах