Солодкий і насичений гарбузовий сік стане ще більш ароматним з додаванням апельсина. Цитрус відмінно доповнить смак домашнього напою, який легко заготовити на зиму.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Гарбуз – 3 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Лимонна кислота – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гарбузового соку з апельсином в домашніх умовах на зиму. Гарбуз ретельно очищаємо від шкірки, розрізаємо і акуратно видаляємо м’якоть і насіння.

Очищений продукт далі нарізаємо на менші шматочки, заливаємо холодною водою в глибокій каструлі і ставимо на плиту.

В цей час отримуємо сік з апельсинів. Для цього моєму фрукти, розрізаємо їх і вичавлюємо до отримання потрібної рідини.

що Залишилися апельсинові кірки не викидаємо, а кладемо їх у каструлю до гарбузі. Продовжуємо варити до м’якості всіх інгредієнтів.

Коли гарбуз повністю розм’якне, апельсинові кірки дістаємо з каструлю. Масу, що залишилася, перемелюємо за допомогою блендера до стану рідкої кашки.

Додаємо до отриманого цукор, лимонну кислоту і свіжовичавлений апельсиновий сік. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню.

Готовий бурштиновий сік розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо охолонути. Після чого заготовлений домашній напій можна відправляти на зберігання.

Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах