Солодкий і насичений гарбузовий сік стане ще більш ароматним з додаванням апельсина. Цитрус відмінно доповнить смак домашнього напою, який легко заготовити на зиму.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Гарбуз – 3 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Лимонна кислота – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування гарбузового соку з апельсином в домашніх умовах на зиму. Гарбуз ретельно очищаємо від шкірки, розрізаємо і акуратно видаляємо м’якоть і насіння.
Очищений продукт далі нарізаємо на менші шматочки, заливаємо холодною водою в глибокій каструлі і ставимо на плиту.
В цей час отримуємо сік з апельсинів. Для цього моєму фрукти, розрізаємо їх і вичавлюємо до отримання потрібної рідини.
що Залишилися апельсинові кірки не викидаємо, а кладемо їх у каструлю до гарбузі. Продовжуємо варити до м’якості всіх інгредієнтів.
Коли гарбуз повністю розм’якне, апельсинові кірки дістаємо з каструлю. Масу, що залишилася, перемелюємо за допомогою блендера до стану рідкої кашки.
Додаємо до отриманого цукор, лимонну кислоту і свіжовичавлений апельсиновий сік. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин і прибираємо з вогню.
Готовий бурштиновий сік розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо охолонути. Після чого заготовлений домашній напій можна відправляти на зберігання.
Гарбузовий сік з апельсином Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах