Гарбузовий сік з м’якоттю через соковижималку на зиму – корисний напій, який містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Його можна приготувати в домашніх умовах декількома способами. Сьогодні я хочу поділитися рецептом гарбузового соку з м’якоттю через соковижималку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Гарбуз – 2,5 кг
- Вода – 1,5 л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 10 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати гарбузовий сік з м’якоттю через соковижималку на зиму, гарбуз ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити чистим кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Для соку вибирайте соковиту молоду гарбуз десертних сортів.
Очищену гарбуз розрізати уздовж і очистіть від серцевини і насіння.
Очищену гарбуз наріжте невеликими шматочками середнього розміру.
Підготовлену гарбуз викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте холодною питною водою так, щоб вона повністю покривала гарбуз.
Каструлю з овочами поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть гарбуз приблизно 20-25 хвилин.
Відварену гарбуз акуратно вийміть з води за допомогою шумівки, викладіть в невелику миску, а потім трохи остудіть.
Охолоджений гарбуз пропустіть через соковижималку.
Овочеву масу вилийте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти, ретельно перемішайте.
Потім розведіть необхідною кількістю питної води, поставте на вогонь і прокип’ятіть сік приблизно 5 хвилин.
Ретельно вимийте банки в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Гарячий гарбузовий сік акуратно розлийте по чистим банкам.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки.
Банки з соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою.
Залиште в такому вигляді приблизно на 12-15 годин, а потім перемістіть банки на зберігання в темне прохолодне місце.
Насолоджуйтеся корисним напоєм!
Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах