Традиційне іспанське блюдо готується на друге з томатів. Використання зелених плодів зробить гаспачо ще більш оригінальним. Насичений колір і приємна кислинка супу порадує вас в теплу погоду.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори зелені – 8 шт.
- Болгарський перець солодкий (зелений) – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Біле сухе вино – 0.5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Хліб – 2 скибочки
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування гаспачо із зелених томатів? Натираємо хліб часником, просочуємо оливковою олією і залишаємо на час.
Зелені помідори ошпарюємо в окропі і знімаємо з них шкірку. Потім розрізаємо на 4 частини і виймаємо серцевину. Перець звільняємо від насіння і нарізаємо.
Помідори, перець і цибулю подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Окремо збиваємо хліб в олії з оцтом, сіллю і часником. Потім перемішуємо обидві суміші до однорідності. Залишаємо остигати в холодильнику
Охолоджену основу для супу розливаємо по тарілках. Заправляємо білим сухим вином і крижаною водою. Подавати можна з сухариками, свіжою зеленню або овочами. Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо класичний