Іспанський холодний суп гаспачо готується з протертих сирих овочів, в основу страви, як правило, обов’язково входять помідори. Крім традиційних для гаспачо овочів, рецепт може входити кавун. Такий незвичайний суп підійде для вегетаріанського меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кавун – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.25 головок
  • Огірки – 1 шт.
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування кавунового гаспачо смачний! Огірок помийте, очистіть від шкірки і наріжте на кілька шматків.

Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи, опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Потім починаючи від надрізів, зніміть шкірку, м’якоть наріжте.

З кавуна зріжте зелену шкірку, видаліть насіння, м’якоть наріжте шматочками. У чашу блендера покладіть нарізані помідори, огірок, четвертинку ріпчастої цибулі, кавун, базилік, мелений перець і оливкове масло. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси, посоліть за смаком.

Поставте гаспачо в холодильник, щоб суп охолодився. Розлийте по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гаспачо Гаспачо классический