Гаспачо – досить популярне блюдо. Червоний гаспачо готують у Західній Андалузії, звідси і його назва. Це освіжаючий і легкий суп, приготувати який в домашніх умовах не складе праці. А його смак нічим не буде гірше того, що приготований в якому-небудь ресторані. Любите кулінарні експерименти? Тоді цей рецепт для вас!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий (зелений) – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Білий хліб – 2 скибочки
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати гаспачо по-андалузськи. Шматочки білого хліба помістіть в кип’ячену воду. Таким чином вони розм’якшаться.
Томати промийте, розріжте на 4 частини, вирізати плодоніжку і перекладіть отримані шматочки в чашу блендера. Половину одного томату дрібно наріжте і приберіть в сторону – в подальшому це буде використовуватися для прикраси супу.
Увімкніть блендер і подрібніть томати в однорідне пюре.
Розріжте промитий зелений перець на невеликі частини. Один шматочок наріжте дрібним кубиком (для прикраси супу). Інші частини перцю відправте в чашу блендера.
Свіжі огірки промийте, зніміть шкірку. Поріжте кожен плід на невеликі шматочки. Невеликий шматочок також необхідно порізати дрібним кубиком (для прикраси готового блюда). Інші огірки кладемо в чашу блендера.
З цибулею чинимо аналогічним чином – невеликий шматочок дрібно нарізаємо і прибираємо в бік, залишився цибулю ріжемо невеликими шматками і відправляємо в блендер до інших компонентів.
Розм’якшений білий хліб віджимаємо від води і кладемо в чашу блендера.
Зубчик часнику очищаємо, ріжемо на дві частини і також перекладаємо в блендер.
Активуємо блендер і всі компоненти подрібнюємо в однорідну масу. Потім додаємо сіль, оцет, оливкова олія. Знову включаємо блендер буквально на хвилину. По готовності спробуйте суп на смак, при необхідності додайте ще сіль.
Переливаємо гаспачо в глибоку ємність, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник для охолодження на 3 години.
Через деякий час розливаємо суп по порційних тарілках, прикрашаємо подрібненими раніше овочами і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический