Гаспачо – суп, в основі приготування якого лежать стиглі томати. Ця страва чудово підійде для втамування спраги і голоду в літню спеку. Крім ніжного смаку, цей суп володіє безліччю достоїнств: він дуже ситний, але при цьому простий у приготуванні. Крім того, гаспачо можна їсти в будь-яких кількостях: це ніяк не відіб’ється на вашій фігурі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 7 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – 120 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Батон – 4 скибочки

Процес приготування:

Готувати гаспачо з куркою легко! В першу чергу необхідно вимити томати, потім зробити біля плодоніжки зробити хрестоподібний надріз і залити овочі крутим окропом.

Через кілька хвилин зніміть з помідорів шкірку і видаліть плодоніжки.

Моєму огірок. Потім його необхідно очистити від шкірки і видалити насіння.

Наступний крок – нарізаємо томати дрібним кубиком.

Вимитий болгарський перець також нарізаємо дрібним кубиком.

Очищений огірок нарізаємо таким же способом.

Аналогічну маніпуляцію виробляємо і з цибулиною.

Подрібнені овочі викладаємо в окрему ємність і в ній за допомогою блендера доводимо овочі до пюреобразного стану. Туди ж відправляємо пропущений через прес часник.

Також в отриману масу додаємо сіль, перець, оливкова олія і відправляємо все на пару годин в холодильник.

Тим часом нарізаємо скибочки батона кубиками середнього розміру і відправляємо підсмажуватися в духовку.

Перед подачею розливаємо суп в порційні тарілки і посипаємо сухарями.

Гаспачо Гаспачо класичний