Гаспачо – поширене іспанське блюдо, яке готується з перетертих свіжих овочів. Хочу поділитися простим і смачним рецептом гаспачо з дині. Свіже і смачне блюдо приємно здивує вас цікавим поєднанням використовуваних інгредієнтів. Густа текстура нагадує консистенцію смузі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Диня – 500 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кубики льоду – 10 шт.
  • Хліб – 2 скибочки
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати гаспачо з дині просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для гаспачо з дині. Огірки, диню і болгарський перець промийте.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин, покладіть в чашу блендера. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Огірки очистіть від шкірки, диню очистіть, і за допомогою столової ложки вийміть серцевину. З хліба зріжте скориночку. Хліб і інші інгредієнти розріжте на кілька частин і покладіть в чашу блендера.

Лід викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Влийте оливкове масло, додайте яблучний оцет, сіль і чорний мелений перець. Збийте з допомогою блендера ще раз. Готову страву помістіть в холодильник на кілька годин. Ароматний гаспачо розлийте по красивих келихах або креманках, прикрасьте гілочкою базиліка і подавайте на стіл.

Приємного аппетита!

Гаспачо