Гаспачо – суп, в основі приготування якого лежать стиглі томати. Ця страва чудово підійде для втамування спраги і голоду в літню спеку. Крім ніжного смаку, цей суп володіє безліччю достоїнств: він дуже ситний, але при цьому простий у приготуванні. Крім того, гаспачо можна їсти в будь-яких кількостях: це ніяк не відіб’ється на вашій фігурі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 7 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – 120 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Батон – 4 скибочки
Процес приготування:
Готувати гаспачо з куркою легко! В першу чергу необхідно вимити томати, потім зробити біля плодоніжки зробити хрестоподібний надріз і залити овочі крутим окропом.
Через кілька хвилин зніміть з помідорів шкірку і видаліть плодоніжки.
Моєму огірок. Потім його необхідно очистити від шкірки і видалити насіння.
Наступний крок – нарізаємо томати дрібним кубиком.
Вимитий болгарський перець також нарізаємо дрібним кубиком.
Очищений огірок нарізаємо таким же способом.
Аналогічну маніпуляцію виробляємо і з цибулиною.
Подрібнені овочі викладаємо в окрему ємність і в ній за допомогою блендера доводимо овочі до пюреобразного стану. Туди ж відправляємо пропущений через прес часник.
Також в отриману масу додаємо сіль, перець, оливкова олія і відправляємо все на пару годин в холодильник.
Тим часом нарізаємо скибочки батона кубиками середнього розміру і відправляємо підсмажуватися в духовку.
Перед подачею розливаємо суп в порційні тарілки і посипаємо сухарями.
Гаспачо Гаспачо класичний