Холодний суп гаспачо користується попитом у літній період. Такий освіжаючий і багатий вітамінами суп додасть відчуття насичення і втамує спрагу у спекотний час. Основна перевага гаспачо – його не треба готувати, просто подрібніть всі інгредієнти, додайте спеції і охолодіть.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Томатний сік – 350 мл
  • Мигдаль – 5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Оцет білий винний – 30 мл
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Огірки – 1 шт.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Сіль морська – за смаком
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати гаспачо з морепродуктів просто! Креветки розморозьте, очистіть і замаринуйте в лимонному соку з сіллю і перцем. Потім обсмажте на невеликій кількості оливкової олії, приберіть в холодильник.

Помідор опустіть в окріп, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте і злегка обсмажте. Перець і огірок помийте і наріжте кубиками. Часник і мигдаль подрібніть в кашку. Авокадо помийте, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте. Перекладіть всі інгредієнти в миску.

влийте томатний сік винний оцет, посоліть за смаком. Залийте соком нарізані овочі, перемішайте і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.

Розлийте гаспачо по тарілках, додайте креветки. Смачний суп з легкої мигдальної ноткою готовий.

Приємного апетиту!

Новости