Холодний суп гаспачо користується попитом у літній період. Такий освіжаючий і багатий вітамінами суп додасть відчуття насичення і втамує спрагу у спекотний час. Основна перевага гаспачо – його не треба готувати, просто подрібніть всі інгредієнти, додайте спеції і охолодіть.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Авокадо – 1 шт.
- Томатний сік – 350 мл
- Мигдаль – 5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Оцет білий винний – 30 мл
- Масло оливкова – 30 мл
- Огірки – 1 шт.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Сіль морська – за смаком
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Болгарський перець солодкий (зелений) – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати гаспачо з морепродуктів просто! Креветки розморозьте, очистіть і замаринуйте в лимонному соку з сіллю і перцем. Потім обсмажте на невеликій кількості оливкової олії, приберіть в холодильник.
Помідор опустіть в окріп, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте і злегка обсмажте. Перець і огірок помийте і наріжте кубиками. Часник і мигдаль подрібніть в кашку. Авокадо помийте, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте. Перекладіть всі інгредієнти в миску.
влийте томатний сік винний оцет, посоліть за смаком. Залийте соком нарізані овочі, перемішайте і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Розлийте гаспачо по тарілках, додайте креветки. Смачний суп з легкої мигдальної ноткою готовий.
Приємного апетиту!
Новости