Якщо при запіканні приправити буряк сіллю і цукром, а також полити невеликою кількістю рослинної олії, то вона виходить набагато смачніше, ніж зазвичай. Такий овоч можна їсти просто так, а не тільки додавати в борщі і салати. На запікання буряків, як правило, йде близько години. Якщо коренеплоди невеликі, то й того менше. Зберігати запечену буряк можна близько чотирьох днів у холодильнику. Очищати при цьому її не потрібно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 5 – 6 шт.
  • Сіль велика – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати буряк з сіллю і цукром, запечена у фользі в духовці, ретельно промиваємо буряк від забруднень і видаляємо хвостики. Потім наколюємо зубочисткою кожну буряк в декількох місцях – так запікання буде проходити швидше.

Готуємо відрізки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на шматки фольги і поливаємо невеликою кількістю рослинного масла.

Тепер посипаємо коренеплоди сіллю і цукровим піском – приблизно по дрібці того й іншого.

Щільно загортаємо кожну буряк у фольгу і добре обжимаем руками. Укладаємо загорнуту у фольгу буряк на деко і встановлюємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо приблизно сорок-п’ятдесят хвилин.

Готовність буряків перевіряємо ножем: якщо лезо входить вільно, без опору, то коренеплід готовий. Буряк дістаємо з духовки, розгортаємо і даємо охолонути. Очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням.

Смачного!

Новости