Заготівлю на зиму у вигляді гіркого перцю в томатному соку можна робити щороку, враховуючи мінімум витраченого на приготування часу та чудовий кінцевий результат у вигляді пікантною закуски. Завдяки такому способу маринування перець втрачає свою гіркоту і гостроту, що робить дану заготівлю самостійною закускою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Перець чилі – 1.5 кг
- Помідори свіжі – 3 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Часник – 100 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування гіркого перцю в томатному соку на зиму. Гіркий перець ретельно промийте. Відрізати хвостики і очистити перець від насіння немає необхідності. Єдиний важливий момент у підготовці перцю – за допомогою вилки слід зробити кілька проколів у його заснування.
Помідори промиваємо, вирізаємо область плодоніжки і пропускаємо плоди через м’ясорубку.
Отриманий томатний сік перелити в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Через 15 хвилин додаємо в киплячий томатний сік сіль, цукровий пісок і рослинне масло, потім викладаємо гіркий перець.
Після чергового закипання тушкуємо перець протягом 15 хвилин, потім додаємо до нього подрібнену петрушку і часник. Перемішуємо і готуємо закуску ще 5 хвилин.
В самому кінці додаємо до овочів консервант – оцтову есенцію.
Відразу по готовності розкладаємо овочі за заздалегідь стерилізованим банкам і закатуємо кришками за допомогою спеціального ключа.
Даємо заготівлі повністю охолонути, перевернувши її догори дном і обгорнувши в тепле покривало.
Приємного вам апетиту!
Новости