Заготівлю на зиму у вигляді гіркого перцю в томатному соку можна робити щороку, враховуючи мінімум витраченого на приготування часу та чудовий кінцевий результат у вигляді пікантною закуски. Завдяки такому способу маринування перець втрачає свою гіркоту і гостроту, що робить дану заготівлю самостійною закускою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Перець чилі – 1.5 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Часник – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування гіркого перцю в томатному соку на зиму. Гіркий перець ретельно промийте. Відрізати хвостики і очистити перець від насіння немає необхідності. Єдиний важливий момент у підготовці перцю – за допомогою вилки слід зробити кілька проколів у його заснування.

Помідори промиваємо, вирізаємо область плодоніжки і пропускаємо плоди через м’ясорубку.

Отриманий томатний сік перелити в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Через 15 хвилин додаємо в киплячий томатний сік сіль, цукровий пісок і рослинне масло, потім викладаємо гіркий перець.

Після чергового закипання тушкуємо перець протягом 15 хвилин, потім додаємо до нього подрібнену петрушку і часник. Перемішуємо і готуємо закуску ще 5 хвилин.

В самому кінці додаємо до овочів консервант – оцтову есенцію.

Відразу по готовності розкладаємо овочі за заздалегідь стерилізованим банкам і закатуємо кришками за допомогою спеціального ключа.

Даємо заготівлі повністю охолонути, перевернувши її догори дном і обгорнувши в тепле покривало.

Приємного вам апетиту!

Новости