Це якраз та глазур, яка виглядає ефектно і ідеально себе веде при нарізуванні: не кришиться, не обсипається, не ламається. Приготуємо її на основі желатину і вершків з додаванням какао. Така глазур цілком універсальна і може успішно використовуватися не тільки для пасок, але і для інших видів випічки
Інгредієнти: на 6 порції.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вода – 175 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Какао-порошок – 65 гр.
- Вершки 33% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати глазур для паски, щоб не обсипалася одне задоволення! У невелику миску висипаємо желатин і заливаємо його двома столовими ложками холодної води із загальної кількості. Перемішуємо желатин з водою і залишаємо суміш для набухання на двадцять-тридцять хвилин.
В сотейник вливаємо воду, що залишилася, вершки і додаємо цукровий пісок. Ставимо на плиту. Доводимо суміш майже до кипіння при помішуванні. Знімаємо сотейник з плити.
В гарячу вершкову суміш висипаємо порошок какао і віночком активно розмішуємо, щоб розбити всі грудочки і домогтися повної однорідності.
Слідом, отриману шоколадну масу, опускаємо замочений желатин. Ретельно перемішуємо.
Щоб бути впевненим, що глазур буде гладкою без грудочок, проціджуємо її додатково через сито.
Після приготування глазурі даємо їй охолонути приблизно до 40 градусів, після чого починаємо наносити її на поверхню пасок. Зручно для цього використовувати силіконову пензлик або просто занурювати верхівки пасок в глазур. Поки глазур не застигла, можна посипати її кокосовою стружкою, кондитерськими декоративними елементами – вони добре зафіксуються.
Приємного апетиту!
Великодні паски на вершках Глазур для паски Глазур для пасок без білків Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень Цукрова глазур для паски