У зв’язку з поширенням правильного харчування став популярним відмова від рафінованого цукру, пшеничного борошна і дріжджів у випічці. Представляємо вам рецепт смачної паски з бісквітного тесту на кефірі, рисової і кукурудзяної муки з додаванням розпушувача.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 3 шт.
  • Рисова мука біла – 90 гр.
  • Мука кукурудзяна – 50 гр.
  • Кефір знежирений – 150 мл
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Курага – 15 гр.
  • Лимонна цедра – 0.5 шт.
  • Волоський горіх – 15 гр.
  • Для глазурі: –
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати паска без дріжджів і цукру? Відокремити білки від жовтків у 3 яєць. У жовтки влити кефір і всипати підсолоджувач.

Окремо просіяти борошно двох видів, перемішати. Всипати туди ж розпушувач і перемішати знову.

Потроху ввести борошно в загальну масу і розмішати вінчиком для однорідності.

Курагу і горіхи заздалегідь промити в теплій воді, нарізати невеликими шматочками за допомогою гострого ножа. Зняти цедру з вимитого лимона за допомогою терки для цитрусових, не зачіпаючи білу частину шкірки. Змішати начинку для паски і прибрати в сторону.

Білки окремо збити знежиреним за допомогою оцту віночком міксера до стійких піків.

Додати порціями збиті білки в тісто і акуратними рухами добре перемішати. Всипати начинку і ретельно перемішати ще раз.

Тісто перекласти у форму для випічки діаметром близько 12 см, випікати в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці 45 хв. При бажанні в кінці випічки можна накрити форму фольгою, щоб паска не почав пригорати.

Для глазурі збити 1 білок до стійкої піни, всипати підсолоджувач. Збивати до отримання стійкої повітряної маси. Намазати глазур на злегка остиглий паска і прикрасити його за своїм розсудом.

Паска виходить пористим і повітряним, однак має калорійність в рази меншу, ніж традиційний.

Приємного апетиту!

Великодні паски без дріжджів Великодні паски без родзинок Великодні паски в духовці Великодні паски на кефірі без дріжджів Лимонні паски паски з цедрою лимона Солодкі паски