Глазур для паски з цукрової пудри, желатину і лимона за смаком нагадує желатинові цукерки. Вона еластична, завдяки чому рівно лягає на «шапочки» пасок, і білосніжна. Не кришиться при зберіганні і нарізці, що також є її незаперечною гідністю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Вода – 4 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з цукрової пудри, желатину і лимона? Замочіть желатин в 2 столових ложках холодної води. Перемішайте і залиште набухати.
У сотейник з товстим дном всипте цукрову пудру і ванілін. Влийте воду і перемішайте.
Помийте лимон і видавіть з нього сік. Приблизно 1-2 ч. л. Орієнтуйтеся на свій смак. Додайте лимонний сік в цукровий сироп.
Поставте сотейник на плиту. Постійно помішуючи, доведіть цукровий сироп до кипіння. Зніміть з вогню і введіть набряклий желатин. Перемішуйте цукрову масу, поки желатин повністю не розчиниться.
Після того, як желатин розчиниться в цукровій масі, почніть збивати її. Зверніть увагу, що цукрова маса ще повинна бути теплою. Збивайте приблизно 5-6 хвилин, поки маса не стане міцною і білосніжною.
Готову глазур прямо в сотейнику поставте в ємність з теплою водою, щоб вона надмірно не загусла, поки ви будите покривати нею паски.
Нанести глазур на паски зручно лопаткою або пензликом. Відразу ж зверху закріплюйте кондитерський декор, інакше застиглу глазур додатково не вийде прикрасити. Красиві паски, прикрашені глянцевою і білосніжною глазур’ю готові прикрасити вас святковий недільний стіл.
Приємного апетиту!
Біла глазур для паски Великодні паски без молока і яєць Глазур для паски Глазур для паски без яєць Глазур для паски з цукровою пудрою Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень