Глазур для паски з цукрової пудри, желатину і лимона за смаком нагадує желатинові цукерки. Вона еластична, завдяки чому рівно лягає на «шапочки» пасок, і білосніжна. Не кришиться при зберіганні і нарізці, що також є її незаперечною гідністю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування глазурі для паски з цукрової пудри, желатину і лимона? Замочіть желатин в 2 столових ложках холодної води. Перемішайте і залиште набухати.

У сотейник з товстим дном всипте цукрову пудру і ванілін. Влийте воду і перемішайте.

Помийте лимон і видавіть з нього сік. Приблизно 1-2 ч. л. Орієнтуйтеся на свій смак. Додайте лимонний сік в цукровий сироп.

Поставте сотейник на плиту. Постійно помішуючи, доведіть цукровий сироп до кипіння. Зніміть з вогню і введіть набряклий желатин. Перемішуйте цукрову масу, поки желатин повністю не розчиниться.

Після того, як желатин розчиниться в цукровій масі, почніть збивати її. Зверніть увагу, що цукрова маса ще повинна бути теплою. Збивайте приблизно 5-6 хвилин, поки маса не стане міцною і білосніжною.

Готову глазур прямо в сотейнику поставте в ємність з теплою водою, щоб вона надмірно не загусла, поки ви будите покривати нею паски.

Нанести глазур на паски зручно лопаткою або пензликом. Відразу ж зверху закріплюйте кондитерський декор, інакше застиглу глазур додатково не вийде прикрасити. Красиві паски, прикрашені глянцевою і білосніжною глазур’ю готові прикрасити вас святковий недільний стіл.

Приємного апетиту!

Біла глазур для паски Великодні паски без молока і яєць Глазур для паски Глазур для паски без яєць Глазур для паски з цукровою пудрою Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень