Який же паска без апетитної шапочки солодкої глазурі? Вона і сприйняття випічки повністю змінює, і підкреслює смак з кращого боку, і додає соковитості повітряному м’якушці. Пропонуємо варіант покриття пасок для любителів шоколаду – на основі яєчного білка з додаванням какао. Така глазур відмінно підійде і для інших видів випічки – вона після підсихання покривається легкої скоринкою, не липне і практично не кришиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Вода – 50 мл
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Коньяк – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати глазур для паски з яєчним білком, какао і цукровою пудрою легко! Розбиваємо яйце і ділимо на жовток і білок. Білок поміщаємо в миску і збиваємо міксером до крутий, щільною, стійкої піни.
У сотейник з товстим дном висипаємо цукровий пісок в зазначеній кількості, додаємо порошок какао, вливаємо воду і коньяк. Останній інгредієнт є опціональним. Якщо уникаєте алкоголь в харчуванні, його можна і не додавати.
Лопаткою перемішуємо всі інгредієнти в сотейнику до однорідності – вийде досить густа маса.
Вершкове масло бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути. Ріжемо його на дрібні шматочки і викладаємо в какао-пасту, перемішуємо.
Ставимо сковороду на плиту і при безперервному помішуванні нагріваємо пасту. Вона почне разжижаться. Нагріваємо її практично до кипіння, але не даємо закипіти, активно помішуючи. Тримаємо на плиті в такому стані дві хвилини і знімаємо. Перелити в миску, щоб суміш швидше охолола. Теплу масу викладаємо у збитий білок і добре перемішуємо лопаткою до повної однорідності.
Готовою глазур’ю змащуємо поверхню випічки і даємо їй підсохнути.
Приємного апетиту!
Великодні паски без дріжджів Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока Глазур без желатину для паски Глазур з цукру і білків для паски Заварна глазур для паски Святковий стіл на Великдень