Еталоном глазурі для декору великоднього кошика є її блиск і не обсипається і не липка текстура. Найчастіше в молочну глазур для цих якостей додають желатин або агар-агар, але вам пропонується ще один варіант – молочна глазур з додаванням білого шоколаду. Таку глазур вважають самим смачним прикрасою святкової випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
- Шоколад білий – 1 шт.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати глазур для пасок з молоком, яка не обсипається і не липне просто! В окремий посуд насипаємо вказане в рецепті кількість цукрової пудри і спочатку додаємо одну столову ложку молока.
Потім все добре перемішуємо до однорідного стану. Маса повинна вийти досить густий.
Потім білий шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
До розтопленого шоколаду перекладаємо суміш молока і цукрової пудри і добре перемішуємо. Якщо глазур вийшла у вас дуже густий (це залежить від якості білого шоколаду), то додаємо ще одну ложку молока.
Глазур ще раз перемішуємо до гладкого однорідного стану.
Приготовану молочно-шоколадну глазур наносимо на поверхню остуженных пасок у вигляді «білосніжною шапочки». Декоруємо по своєму смаку кондитерської посипкою, але паски красиво виглядають і без декору. Для застигання глазурі ставимо паски на деякий час в холодильник.
Смачною і вдалою випічки!