Хочу поділитися чудовим простим рецептом м’ясних гнізд з фаршу в вершках. Для приготування гарячої страви не потрібно спеціальних навичок і особливих інгредієнтів. Використовується мінімальна кількість доступних недорогих інгредієнтів. Блюдо відмінно підійде для ситного обіду. Чоловіки оцінять.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати гнізда з фаршу в вершках? М’ясний фарш посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте фарш руками і добре відбийте. Підготуйте форму для запікання. Приготований фарш розділити на рівні частини і сформуйте м’ясні гнізда, в центрі зробіть поглиблення.

В невеликій ємності змішайте необхідну кількість вершків і сметани.

Твердий сир натріть на крупній тертці, викладіть в миску і розбийте в неї два курячих яйця. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Сирну начинку рівномірно розподіліть по м’ясним гнізд, заповнивши поглиблення.

До вершків і сметани, додайте сіль і чорний мелений перець, ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

Приготованим вершковим соусом залийте м’ясні гнізда, рівномірно розподіливши по всій поверхні форми. Форму помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясні гнізда 40 хвилин.

Після закінчення часу акуратно вийміть форму з гніздами з фаршу в вершках з духовки, трохи остудіть.

Гаряче блюдо викладіть на порційні тарілки і подавайте на стіл, за бажанням можна прикрасити свіжою зеленню. Додатково можна подати улюблений гарнір.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем в духовці Гнізда з фаршем в сметані в духовці