Пропоную приготувати надзвичайно смачне і яскраве блюдо, яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на сімейне торжество -гнізда з фаршем з томатною пастою на сковороді, які виходять досить соковитими і ніжними.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цибуля зелена – для прикраси
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гнізда з макаронів – 8 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати гнізда з фаршем з томатною пастою на сковороді, насамперед, підготуйте макаронні вироби. Замість гнізд також можна використовувати спагетті. Але тоді їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді.

Підготовлений фарш посоліть, додайте чорний мелений перець і спеції за смаком.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес і додайте у фарш.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, подрібніть гострим ножем і додайте у фарш.

Ретельно перемішайте фарш руками і відбийте.

Глибоку сковороду змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть підготовлені гнізда.

З допомогою столової ложки в кожне гніздо викладіть приготований фарш, рівномірно розподіливши його.

В невелику ємність викладіть томатну пасту.

Потім додайте вказане в рецепті кількість питної води, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Посоліть і додайте чорний мелений перець.

Приготованим соусом залийте гнізда з фаршем. При необхідності долийте гарячої води.

Сковороду поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте гнізда 30-35 хвилин.

Гнізда з фаршем з томатною пастою викладіть на порційні тарілки, прикрасьте попередньо вимитим і подрібненим зеленою цибулею і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем на сковороді