Гнізда з макаронів з фаршем та сиром, приготовані на сковороді, відрізняються від традиційних смажених страв. За рахунок гасіння під кришкою страва виходить низькокалорійним, а м’ясо – не соковитим і м’яким. По суті, це великі фрикадельки, обмотані довгими макаронами. Сир і томатний соус роблять страву ніжним і дуже смачним. Так і вигляд його дуже симпатичний. Макаронні гнізда є різних розмірів, тому кількість їх беріть з розрахунку 3 середніх гнізда на порцію.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гнізда з макаронів – 10 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати гнізда з макаронів з фаршем та сиром на сковороді просто! Цибулину і моркву почистіть і помийте. Потім моркву подрібнити на дрібній тертці, а цибулю наріжте на невеликі кубики.
Для приготування цієї страви візьміть велику глибоку сковорідку. Налийте в неї олію і добре розігрійте.
Перекладіть в розігріте масло подрібнені цибулю та моркву і на середньому вогні обсмажте їх до легкого золотистого кольору.
В зручну глибоку посуд помістіть м’ясний фарш, перекладіть до нього обсмажені овочі і трохи перемішайте.
Потім фарш з овочами посипте по своєму смаку сіллю і улюбленими спеціями, добре ложкою вимішайте і залиште на 10 хвилин.
Приготований фарш компактно укладіть в гнізда, тоді м’ясо буде соковитішим.
Фаршировані гнізда викладіть досить щільно у ту ж сковорідку.
В окремий посуд налийте літр чистої води і додайте 2 ложки томатної пасти. Воду трохи підсолити.
Пасту з водою добре розмішайте ложкою.
Приготований соус налити в сковороду до гнізд, наливаючи його тонким струменем і по стінці сковороди. Гнізда повинні бути покриті соусом не менш ніж на половину своєї висоти.
Тушкуйте макаронні гнізда на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 15 хвилин від початку кипіння.
За цей час подрібніть на крупній тертці шматок твердого сиру.
Через 15 хвилин посипте макарони натертим сиром, тушкуйте ще 5 хвилин під закритою кришкою і потім перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем на сковороді