Гнізда з макаронів з фаршем та сиром, приготовані на сковороді, відрізняються від традиційних смажених страв. За рахунок гасіння під кришкою страва виходить низькокалорійним, а м’ясо – не соковитим і м’яким. По суті, це великі фрикадельки, обмотані довгими макаронами. Сир і томатний соус роблять страву ніжним і дуже смачним. Так і вигляд його дуже симпатичний. Макаронні гнізда є різних розмірів, тому кількість їх беріть з розрахунку 3 середніх гнізда на порцію.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гнізда з макаронів – 10 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати гнізда з макаронів з фаршем та сиром на сковороді просто! Цибулину і моркву почистіть і помийте. Потім моркву подрібнити на дрібній тертці, а цибулю наріжте на невеликі кубики.

Для приготування цієї страви візьміть велику глибоку сковорідку. Налийте в неї олію і добре розігрійте.

Перекладіть в розігріте масло подрібнені цибулю та моркву і на середньому вогні обсмажте їх до легкого золотистого кольору.

В зручну глибоку посуд помістіть м’ясний фарш, перекладіть до нього обсмажені овочі і трохи перемішайте.

Потім фарш з овочами посипте по своєму смаку сіллю і улюбленими спеціями, добре ложкою вимішайте і залиште на 10 хвилин.

Приготований фарш компактно укладіть в гнізда, тоді м’ясо буде соковитішим.

Фаршировані гнізда викладіть досить щільно у ту ж сковорідку.

В окремий посуд налийте літр чистої води і додайте 2 ложки томатної пасти. Воду трохи підсолити.

Пасту з водою добре розмішайте ложкою.

Приготований соус налити в сковороду до гнізд, наливаючи його тонким струменем і по стінці сковороди. Гнізда повинні бути покриті соусом не менш ніж на половину своєї висоти.

Тушкуйте макаронні гнізда на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 15 хвилин від початку кипіння.

За цей час подрібніть на крупній тертці шматок твердого сиру.

Через 15 хвилин посипте макарони натертим сиром, тушкуйте ще 5 хвилин під закритою кришкою і потім перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем на сковороді