Гнізда з макаронів з фаршем в мультиварці – чудовий варіант для смачного і ситного обіду або вечері. Яскраві і красиві гнізда також можна подати в якості основного блюда на святковий стіл. Блюдо виходить досить соковитим і ароматним.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Гнізда з макаронів – 7 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування гнізд з макаронів з фаршем в мультиварці. Насамперед підготуйте макаронні вироби. Замість гнізд також можна використовувати спагетті. Але тоді їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді.

Потім підготуйте фарш. Якщо будете використовувати заморожений фарш, то попередньо його потрібно розморозити. Якщо ж немає готового фаршу, то ретельно вимийте м’ясо, потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте на середні шматочки, а потім пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна.

Підготовлений фарш посоліть, додайте чорний мелений перець і спеції за смаком.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес і додайте у фарш. Слідом розбийте в фарш куряче яйце.

Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи.

Підготовлену зелень кропу подрібніть гострим ножем.

Подрібнений кріп додайте у фарш. Трохи кропу залиште для прикраси.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.

Очищений ріпчасту цибулю подрібніть гострим ножем.

Половину подрібненого ріпчастої цибулі додайте у фарш.

Ретельно перемішайте фарш руками і відбийте.

В невелику ємність викладіть томатну пасту.

Потім додайте вказане в рецепті кількість питної води, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Морква добре промийте під холодною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

В чашу мультиварки налийте невелику кількість рослинного масла. Встановіть на панелі приладу режим «Смаження», час приготування – 10 хвилин.

Потім викладіть натерту моркву і трохи обсмажте. Періодично помішуючи силіконової лопаткою.

Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і, періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Потім влийте приготований томатний соус.

Ретельно перемішайте.

В приготовлену підливу викладіть макаронні вироби.

З допомогою столової ложки в кожне гніздо викладіть приготований фарш, рівномірно розподіливши його.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте зверху гнізда з фаршем.

Потім присипте залишеним подрібненим кропом. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберіть режим «Випічка» або «Гасіння», встановіть час приготування – 45 хвилин. Натисніть кнопку «Старт», і готуйте до звукового сигналу.

Після звукового сигналу, вимкніть прилад, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Готові гнізда із макаронів з фаршем викладіть на порційні тарілки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем