Це блюдо називають гніздами, тому що вони робляться у вигляді пташиного будиночка з різною начинкою всередині. У цьому рецепті вам пропонується зробити начинку з відварених яєць. Фарш підходить будь-який, який вам більше до смаку. Готуються гнізда без обсмажування. Вони запікаються в духовці під сирною скоринкою, що робить страву соковитою і дуже смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Білий хліб – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце (варене) – 3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати гнізда з фаршу з сиром в духовці просто! М’ясний фарш покласти в зручну для замісу посуд. Додайте подрібнені цибулю, зубки часнику і замочені у воді скибочки білого хліба. Потім у фарш вбийте яйце, додайте за смаком сіль і спеції, все добре вимішайте. Цей фарш 10-15 разів відбийте.

Твердий сир натріть на крупну тертку. Відварені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте маленькими шматочками. В окремій мисочці змішайте половину натертого сиру і подрібнені яйця. В начинку покладіть сметану і все добре перемішайте.

Будь-яку форму для випічки змастіть рослинною олією. Мокрими руками сформуйте з приготованого фаршу акуратні круглі коржики у вигляді гнізд і покладіть їх у форму. Поглиблення в гніздах можете зробити дном стопки.

В гнізда укладіть начинку з яєць і сиру. Посипте зверху гнізда іншим натертим сиром.

Запікайте гнізда з фаршу з сиром в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Готові запечені гнізда розкладіть по порційних тарілочках і подайте до столу з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з фаршем Гнізда з фаршем в духовці Гнізда з фаршем в сметані в духовці