Настійно рекомендую приготувати апетитну і неймовірно смачне блюдо. Гнізда з макаронів з фаршем з вершками, приготовлені в духовці, виходять ароматними, соковитими і ніжними. Спробуйте приготувати і порадувати своїх домашніх цим чудовим блюдом.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Гнізда з макаронів – 9 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майоран – за смаком
  • Для соусу: –
  • Вершки 30% – 300 мл
  • Вода – 250 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Майоран – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування гнізд з макаронів з фаршем з вершками в духовці. Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування гнізд з макаронів з фаршем з вершками. Візьміть необхідну кількість макаронних виробів. Приготуйте форму для запікання і викладіть в неї підготовлені гнізда.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і промийте холодною водою. Очищений ріпчасту цибулю подрібніть ножем. У глибоку ємність викладіть м’ясний фарш, подрібнений ріпчаста цибуля, розбийте куряче яйце, додайте панірувальні сухарі, гірчицю, сіль, майоран і чорний мелений перець. Влийте молоко. Ретельно перемішайте. З фаршу сформуйте колобки і помістіть їх у гнізда.

Приготуйте вершковий соус. У глибоку ємність налийте необхідну кількість вершків і питної води, додайте сметану, майонез, кетчуп, пшеничне борошно, солодку паприку, сіль, чорний мелений перець, орегано і майоран. Перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка. Приготовленим соусом залийте гнізда, рівномірно розподіливши його.

Зверху викладіть тонкі скибочки твердого сиру, попередньо нарізавши його, якщо немає готового. Форму накрийте фольгою, поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте блюдо приблизно 40-45 хвилин.

Приблизно за 15 хвилин до готовності акуратно вийміть форму з духовки, зніміть фольгу і знову поставте в духову шафу. Петрушку ретельно промийте під холодною водою, потім струсіть від вологи і подрібніть ножем. Готові гнізда із макаронів з фаршем з вершками вийміть з духовки і присипте подрібненою зеленню петрушки.

Гаряче блюдо розкладіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів Гнізда з макаронів в духовці Гнізда з макаронів з фаршем в духовці Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці Гнізда з фаршем в духовці Гнізда з фаршем в сметані в духовці