Кожна господиня хоче приготувати в духовці філе горбуші, щоб воно не було сухим, адже ця риба містить зовсім мало жиру. У даному рецепті вам пропонується запекти філе під шубою з овочів і майонезу. Щоб риба вийшла соковитою, важливо не перетримати її і запікати в духовці філе не більше 20 хвилин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе горбуші – 600 – 800 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати горбуша філе в духовці, почистіть і помийте морквини і подрібніть їх на корейській тертці або натріть на звичайну велику тертку.
Цибулини почистіть і наріжте на тонкі півкільця.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і обсмажте на ній до напівготовності подрібнені цибулю і моркву.
Потім покладіть до обсмаженою овочам майонез, перемішайте і вимкніть вогонь.
Якщо у вас тушка горбуші, то її поріжте на шматочки, видалити кісточки і м’ясо помийте.
Готове філе промийте і наріжте на порційні шматочки. Потім рибу посипте сіллю і перцем за смаком.
У форму для запікання риби влийте невелику кількість води. Шматочки філе додайте в формі, щоб шкірка риби була знизу.
На рибу покладіть обсмажені цибулю і моркву і зверху нанесіть шар майонезу. Запікайте філе горбуші в духовці, розігрітій до 160°С протягом 15-20 хвилин.
Приготовану рибу перекладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і будь-якими овочами і подайте до столу з гарніром з рису або картоплі.
Їжте на здоров’я!
Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби