Кожна господиня хоче приготувати в духовці філе горбуші, щоб воно не було сухим, адже ця риба містить зовсім мало жиру. У даному рецепті вам пропонується запекти філе під шубою з овочів і майонезу. Щоб риба вийшла соковитою, важливо не перетримати її і запікати в духовці філе не більше 20 хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Філе горбуші – 600 – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати горбуша філе в духовці, почистіть і помийте морквини і подрібніть їх на корейській тертці або натріть на звичайну велику тертку.

Цибулини почистіть і наріжте на тонкі півкільця.

Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і обсмажте на ній до напівготовності подрібнені цибулю і моркву.

Потім покладіть до обсмаженою овочам майонез, перемішайте і вимкніть вогонь.

Якщо у вас тушка горбуші, то її поріжте на шматочки, видалити кісточки і м’ясо помийте.

Готове філе промийте і наріжте на порційні шматочки. Потім рибу посипте сіллю і перцем за смаком.

У форму для запікання риби влийте невелику кількість води. Шматочки філе додайте в формі, щоб шкірка риби була знизу.

На рибу покладіть обсмажені цибулю і моркву і зверху нанесіть шар майонезу. Запікайте філе горбуші в духовці, розігрітій до 160°С протягом 15-20 хвилин.

Приготовану рибу перекладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і будь-якими овочами і подайте до столу з гарніром з рису або картоплі.

Їжте на здоров’я!

Горбуша в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби