Сьомга, лимон, оливкова олія і зелень – це ідеальна комбінація. Рибка з таким маринадом завжди виходить смачною. Перед запіканням сьомги на мангалі рекомендуємо все ж змити маринад, щоб шматочки зелені не горіли, і рибка румянилась красиво. Всі подробиці – в рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сьомга – 700 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 5 – 6 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сьомги в лимонному маринаді на мангалі? Сьомгу чистимо, ретельно промиваємо, видаляємо голову, плавники, хребет і розбираємо на філе. Обсушуємо. Розрізаємо отримане філе на смужки шириною в сім-вісім сантиметрів. Видимі кістки витягуємо.

В окремому посуді готуємо маринад. Лимон моєму гарячою водою для посилення сокоотделенія, розрізаємо на дві частини і вичавлюємо сік у ємність. Петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник. Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Кладемо в ємність до лимонному соку підготовлену зелень і очищені зубки часнику. Вливаємо олію. Кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Пюрируем заглибним блендером.

В щільний пакет виливаємо отриманий маринад. Закладаємо підготовлене філе сьомги, перемішуємо руками для рівномірного розподілу маринаду по рибі. Притискаємо пакет руками до столу, видаляємо повітря і щільно закриваємо або зав’язуємо. Залишаємо для маринування на сорок-п’ятдесят хвилин при кімнатній температурі.

Після маринування шматочки сьомги занурюємо у воду, щоб змити маринад. Потім рибу обсушуємо паперовими рушниками, щоб прибрати вологу після промивання.

Руки змащуємо оливковою олією і проходимся долонями по сьомзі, щоб покрити її поверхню тонким шаром масла.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Викладаємо підготовлену рибу на грати.

Відправляємо сьомгу на мангал і готуємо її приблизно за півтори-дві хвилини з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої рум’яною скоринкою.

Готову сьомгу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і дольками лимона.

Смачного!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Сьомга на мангалі Шашлик з риби на мангалі