Стейки форелі можна готувати не тільки на плиті або в духовці. Відмінний варіант – посмажити їх на решітці на мангалі. Важливо правильно обробити рибу на стейки: їх товщина повинна бути не менше трьох сантиметрів. Якщо шматки риби будуть занадто тонкими, тобто ризик пересушити ніжну форель.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування стейків форелі на решітці на мангалі? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі.

Тушку розрізаємо на досить великі стейки – товщиною не менше двох з половиною-трьох сантиметрів. Обсушуємо оброблену рибу паперовим рушником.

Посипаємо стейки сіллю і приправою для риби.

злегка Поливаємо оливковою олією і долонями розтираємо спеції по всій поверхні.

Апельсин промиваємо гарячою водою для підвищення сокоотделенія. Вичавлюємо з цитруса сік і поливаємо їм стейки з усіх боків.

Залишаємо стейки маринуватися на сорок-п’ятдесят хвилин.

Готуємо мангал: температура вугілля повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не допускається.

Стейки кладемо на змащену маслом грати і відправляємо на мангал.

Готуємо рибу за п’ять-сім хвилин з кожного боку до легкої скоринки. Важливо не пересушити.

Готову форель перекладаємо на блюдо, прикрашаємо шматочками лимона, свіжою зеленню і подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Стейки з риби на мангалі Стейки форель на мангалі на решітці Страви з риби Червона риба на мангалі