Горбуша, запечена у фользі і на цибулевої подушці, порадує вас і ваших близьких своїм ніжним смаком і ароматом. Це рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування чи дотримується постів. Готується блюдо швидко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1.5 – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 4 шт.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу у фользі на овочевій подушці просто! Філе горбуші промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте на чотири порційних шматка. Рибу перекладіть в тарілку, посипте сіллю по своєму смаку і залиште на 15 хвилин. За цей час почистіть цибулю і наріжте на тонкі півкільця. Лимон промийте і витріть серветкою насухо, а потім половинку лимона наріжте на тоненькі каблучки. Почистіть від лушпиння зубки часнику.

Будь-яку форму для запікання застелити фольгою з урахуванням того, що в неї загорнете рибу. На фольгу розкладіть рівним шаром нарізану цибулю.

На цибулю покладіть горошки чорного перцю і листочки лавра в тих місцях, на які будете класти рибу.

Часник подрібніть на часничниці і укладіть його по периметру цибулевої подушки. На цибулю покладіть кружальця лимона.

На цю овочеву подушку покладіть шматочки горбуші шкірою догори і посипте їх меленим запашним перцем.

Відіжміть сік половинки лимона і полийте їм шматочки горбуші. Потім полийте рибу з цибулею оливковою олією.

Фольгу щільно загорніть і закріпіть руками, щоб не виходив пар при випічці.

Запікайте горбушу на овочевій подушці в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Потім потримайте рибу ще 10 хвилин у вимкненій духовці.

Приготовану горбушу акуратно перекладіть в порційні тарілки разом з цибулею і подайте до неї на гарнір відварну картоплю або макарони.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша у фользі в духовці Страви з риби