Горбуша, запечена у фользі і на цибулевої подушці, порадує вас і ваших близьких своїм ніжним смаком і ароматом. Це рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування чи дотримується постів. Готується блюдо швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1.5 – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний мелений – 4 шт.
- Перець запашний мелений – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати горбушу у фользі на овочевій подушці просто! Філе горбуші промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте на чотири порційних шматка. Рибу перекладіть в тарілку, посипте сіллю по своєму смаку і залиште на 15 хвилин. За цей час почистіть цибулю і наріжте на тонкі півкільця. Лимон промийте і витріть серветкою насухо, а потім половинку лимона наріжте на тоненькі каблучки. Почистіть від лушпиння зубки часнику.
Будь-яку форму для запікання застелити фольгою з урахуванням того, що в неї загорнете рибу. На фольгу розкладіть рівним шаром нарізану цибулю.
На цибулю покладіть горошки чорного перцю і листочки лавра в тих місцях, на які будете класти рибу.
Часник подрібніть на часничниці і укладіть його по периметру цибулевої подушки. На цибулю покладіть кружальця лимона.
На цю овочеву подушку покладіть шматочки горбуші шкірою догори і посипте їх меленим запашним перцем.
Відіжміть сік половинки лимона і полийте їм шматочки горбуші. Потім полийте рибу з цибулею оливковою олією.
Фольгу щільно загорніть і закріпіть руками, щоб не виходив пар при випічці.
Запікайте горбушу на овочевій подушці в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Потім потримайте рибу ще 10 хвилин у вимкненій духовці.
Приготовану горбушу акуратно перекладіть в порційні тарілки разом з цибулею і подайте до неї на гарнір відварну картоплю або макарони.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша у фользі в духовці Страви з риби