Приготувати соковиту горбушу в духовці можна за дуже простим рецептом. Вона є самою популярною і доступною рибою з сімейства лососевих, але володіє не менш вишуканим смаком. Горбуша, запечена з цибулею в духовці, добре просочиться спеціями і буде просто танути в роті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1,5 – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу в духовці з цибулею. Філе горбуші помийте, обітріть паперовими рушниками, розріжте на чотири рівні частини, перекладіть їх у глибоку миску, посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Цибулю очистіть від лушпиння, помийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати тонкими півкільцями. Лимон вимити, умочіть від вологи паперовими рушниками, розріжте навпіл, одну половину наріжте тонкими кільцями, другу – відкладіть в сторону, вона знадобиться пізніше. Форму для запікання застелити фольгою так, щоб вона виходила за борти форми. На дно форми влийте трохи оливкової олії, рівномірним шаром викладіть цибулю.

Покладіть лавровий лист і перець горошком.

Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через прес, викладіть його поверх цибульного шару. Потім покладіть кільця лимона.

Викладіть рибу шкіркою вгору, посипте її спеціями. З другої половини лимона вичавити сік і полийте їм страву.

Краї фольги з’єднайте між собою так, щоб не було щілин. Духовку розігрійте до 200-220 градусів, поставте в неї форму з горбушею на 20 хвилин, потім вимкніть вогонь і дайте постояти страви ще 5-7 хвилин.

Горбушу на цибулевої подушці подавайте в гарячому вигляді разом з кільцями лимона і запеченою цибулею, за своїм бажанням додайте гарнір.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби