Хочете приготувати соковиту і ніжну рибу, при цьому не докладаючи максимум зусиль? Найпростіший спосіб – залити рибу нежирними вершками і відправити запікатися в духовку. Мінімум інгредієнтів, мінімум витраченого часу – переваги даного рецепту приготування горбуші. Це ідеальний варіант для легкої і смачного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Вершки – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак

Процес приготування:

Як приготувати горбушу в вершках в духовці? На самому початку необхідно обробити рибу. Відрізаємо голову у горбуші, потім прибираємо зябра і хвіст.

Після цього робимо надріз на спині, прибираємо хребет і великі кістки.

Далі з риби необхідно зняти шкіру. Потім горбушу нарізаємо на порційні шматочки.

Приправляємо сіллю і спеціями для риби. З половинки лимона видавлюємо сік і поливаємо їм шматочки горбуші. Залишаємо рибу в маринаді на 10 хвилин.

В окремому посуді змішуємо вершки і пшеничне борошно, ретельно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Викладаємо шматочки риби в форму для запікання, потім заливаємо горбушу вершками.

Зверху накриваємо форму фольгою.

Включаємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї запікати рибу. Коли духовка прогріється, запікаємо горбушу в вершках ще протягом 30 хвилин. Через це час знімаємо фольгу і даємо рибі випікатися ще 10 хвилин.

Готову страву подаємо до столу за бажанням з гарніром або овочами. Також горбушу, запечену в духовці з вершками, можна подавати як самостійне блюдо.

Приємного вам апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби