Горбуша по-царськи являє собою рибне філе запечене під овочевий прошарком з сирною скоринкою. За бажанням ви можете додати печериці або помідори. Це повноцінне блюдо, яке не вимагає ніяких гарнірів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 450 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сир Пармезан – 60 – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування горбуші по-царськи смачний! Тушку горбуші повністю розморозьте, помийте, почистіть, розріжте плавники і голову. Зробіть надріз вздовж хребта і зніміть шкірку, відокремити кістки від філе. Філе наріжте шматками по 4-5 сантиметрів.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями.
Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці.
Дно форми для запікання змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, викладіть філе горбуші, посоліть і приправте його за смаком. Збризніть соком половини лимона.
Розкладіть по рибі цибулю і терту моркву.
Змішайте сметану і майонез, додайте спеції за смаком.
Цей соус викладіть поверх овочів, розподіліть його ложкою.
Сир потріть на тертці, посипте їм заготовку.
Запікайте горбушу в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Горбушу по-царськи подавайте в гарячому вигляді, виклавши її на листя салату.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці