Горбуша зі сметаною і сиром – страва, яку можна приготувати на святковий стіл у великій формі або в невеликих порційних. Філе горбуші, приготовлена в духовці, виходить соковитим і ароматним з ніжним смаком.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Філе горбуші – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування горбуші в духовці зі сметаною і сиром. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і дрібно наріжте. Болгарський перець ретельно вимийте. Акуратно вийміть серцевину з насінням, наріжте дрібним кубиком.

Твердий сир натріть на дрібній тертці. Всі підготовлені інгредієнти викладіть в невелику ємність. Додайте необхідну кількість сметани. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Філе горбуші розділіть на кілька частин однакового розміру, посоліть, додайте чорний мелений перець за смаком. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть приправлений шматочок горбуші.

Зверху рівномірно розподіліть сирно-овочеву начинку. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти, зверху повинна виявитися начинка.

В розігріту до 200 градусів духовку помістіть форму для запікання і готуйте страву 25-30 хвилин. Після закінчення часу гарячу форму акуратно вийміть з духовки. Запечену горбушу викладіть на блюдо. Оригінальне запечене блюдо можна подавати як самостійне або доповнити улюбленим гарніром, наприклад, рисом або відварною картоплею.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша шматочками в духовці Страви з риби Шматочки горбуші з сиром в духовці