Варіантів приготування горбуші безліч: її запікають, смажать, фарширують, готують цілком або воліють робити котлети. Сьогодні ми приготуємо запечену в духовці горбушу у майонезному соусі. Варто лише замаринувати горбушу на кілька годин в маринаді, а потім запекти в духовці і у нас вийде, соковита, ароматна рибка з сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 700 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Приправа для риби – на смак
  • Кріп – 1 пучок
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування горбуші в духовці з майонезом. Заморожену горбушу дістаємо з морозилки і залишаємо розморожуватися при кімнатній температурі пару годин. Краще, якщо горбуша буде розморожена не до кінця – з нею буде зручніше працювати.

Промиваємо горбушу під прохолодною проточною водою, відрізаємо голову і хвіст і розрізаємо тушку на стейки товщиною 2-2,5 см. Посипаємо їх сіллю.

В глибокій мисці змішуємо майонез, спеції для риби і дрібно нарізаний кріп. Все добре перемішуємо.

Викладаємо рибні стейки в майонезну заправку і добре перемішуємо. Необхідно, щоб кожен шматочок добре промариновался в маринаді. Ставимо рибу в холодильник на 2-3 години.

Після того, як риба добре промаринувалася, викладаємо її на застелений фольгою деко і посипаємо натертим на крупній тертці сиром.

Ставимо рибу в духовку запікатися при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Готову рибу дістаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки і теплою подаємо на стіл з вашим улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Горбуша в клярі Горбуша з сиром і майонезом в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Горбуша шматочками в духовці Горбуша шматочками в фользі в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці