Горбуша по-царськи являє собою рибне філе запечене під овочевий прошарком з сирною скоринкою. За бажанням ви можете додати печериці або помідори. Це повноцінне блюдо, яке не вимагає ніяких гарнірів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 450 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 60 – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування горбуші по-царськи смачний! Тушку горбуші повністю розморозьте, помийте, почистіть, розріжте плавники і голову. Зробіть надріз вздовж хребта і зніміть шкірку, відокремити кістки від філе. Філе наріжте шматками по 4-5 сантиметрів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями.

Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці.

Дно форми для запікання змастіть невеликою кількістю соняшникової олії, викладіть філе горбуші, посоліть і приправте його за смаком. Збризніть соком половини лимона.

Розкладіть по рибі цибулю і терту моркву.

Змішайте сметану і майонез, додайте спеції за смаком.

Цей соус викладіть поверх овочів, розподіліть його ложкою.

Сир потріть на тертці, посипте їм заготовку.


Запікайте горбушу в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Горбушу по-царськи подавайте в гарячому вигляді, виклавши її на листя салату.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з сиром в духовці Горбуша з сиром і сметаною в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці