За цим рецептом ви приготуєте в духовці шматочки горбуші соковитими і ароматними, адже ця риба сама по собі досить суха. Запечемо шматочки горбуші з помідорами, в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що і зробить її соковитою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Горбуша – 350 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Помідори свіжі (великі) – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт горбуші шматочками в духовці гранично простий! Розморожену рибу добре промийте холодною водою і наріжте або на стейки, або на порційні шматочки, розрізавши її навпіл.
шматочків горбуші руками ретельно видалити всі кісточки.
Потім шматочки риби з двох сторін посоліть і поперчіть за смаком. Можете посипати і своїми улюбленими приправами.
Помідор помийте і розріжте на 4 гуртка, щоб вийшло по 2 гуртка на кожен шматочок горбуші.
Невелику форму для запікання намажте олією і викладіть в неї підготовлену рибу. Намажте рибу сметаною.
На кожен шматочок горбуші покладіть по дві скибочки помідорів.
На помідори нанесіть другий шар сметани.
Подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і посипте їм рибу. Запікайте горбушу в духовці, розігрітій до 220°С протягом 15 хвилин. Натертий сир можете покласти на рибу не відразу перед запіканням, а трохи пізніше.
Приготовану горбушу перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжою зеленню і будь-яким гарніром.
Їжте на здоров’я!
Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці