За цим рецептом ви приготуєте в духовці шматочки горбуші соковитими і ароматними, адже ця риба сама по собі досить суха. Запечемо шматочки горбуші з помідорами, в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що і зробить її соковитою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Горбуша – 350 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Помідори свіжі (великі) – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт горбуші шматочками в духовці гранично простий! Розморожену рибу добре промийте холодною водою і наріжте або на стейки, або на порційні шматочки, розрізавши її навпіл.

шматочків горбуші руками ретельно видалити всі кісточки.

Потім шматочки риби з двох сторін посоліть і поперчіть за смаком. Можете посипати і своїми улюбленими приправами.

Помідор помийте і розріжте на 4 гуртка, щоб вийшло по 2 гуртка на кожен шматочок горбуші.

Невелику форму для запікання намажте олією і викладіть в неї підготовлену рибу. Намажте рибу сметаною.

На кожен шматочок горбуші покладіть по дві скибочки помідорів.

На помідори нанесіть другий шар сметани.

Подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і посипте їм рибу. Запікайте горбушу в духовці, розігрітій до 220°С протягом 15 хвилин. Натертий сир можете покласти на рибу не відразу перед запіканням, а трохи пізніше.

Приготовану горбушу перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжою зеленню і будь-яким гарніром.

Їжте на здоров’я!

Горбуша в духовці Горбуша в сметані в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша шматочками в духовці Шматочки горбуші з сиром в духовці