Горбуша – смачна і корисна риба з родини лососевих, багата корисними вітамінами та мінералами. Горбушу, запечену в духовці цілком можна подати на святкове застілля. Дієтичне блюдо виглядає красиво, урочисто і апетитно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Імбир – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Помідори черрі – за бажанням
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати горбушу в духовці цілком легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для страви.

Візьміть тушку горбуші, якщо буде потрібно – розморозьте. Очистити від нутрощів. Ретельно промийте під проточною водою і обсушіть, скориставшись паперовими рушниками чи серветками. Зробіть надрізи з обох сторін горбуші.

Приправте горбушу всередині і зовні чорним меленим перцем, сухим часником і сухим імбиром.

Деко застеліть фольгою. Підготовлену горбушу викладіть на фольгу. У кожен надріз залийте невелику кількість соєвого соусу.

Полийте горбушу з двох боків рослинним маслом і втирайте його.

Накрийте деко фольгою. І залиште приблизно на 25-30 хвилин. За цей час горбуша встигне добре замаринуватися. У розігріту до 200 градусів духовку помістіть деко і готуйте 30 хвилин. Після закінчення часу зніміть верхній шар фольги і запікайте горбушу ще 5 хвилин.

Запечену рибу викладіть на блюдо для подачі. Лимон помийте, розріжте половину, наріжте на скибочки і прикрасити запечену горбушу. Зелень і помідори черрі ретельно вимийте і просушіть, і розкладіть навколо запеченої горбуші. Для запікання можна використовувати будь-яку рибу.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з овочами у фользі в духовці Горбуша у фользі в духовці Горбуша цілком у фользі в духовці Страви з риби