Хочу поділитися ще одним улюбленим рецептом горбуші з морквою, сиром і цибулею, приготованим в духовці. Таке стравою я часто готую на сімейні свята й торжества. Горбуша виходить соковитою і ніжною. Рекомендую і вам приготувати це просте блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати горбушу з морквою, сиром і цибулею в духовці? Тушку горбуші ретельно промийте під водою, очистити від нутрощів, голови плавців і хвоста. Обсушити паперовими рушниками. Акуратно вийміть кісточки і хребет, а також зніміть шкірку. В результаті у вас повинно вийти філе горбуші.

Підготуйте лист, дно змастіть невеликою кількістю рослинного масла, потім викладіть філе горбуші, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім наріжте пір’ям, кільцями або півкільцями, спосіб нарізки не принципове. Нарізану цибулю розподіліть по філе горбуші.

Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці і розподіліть її поверх цибулі.

Твердий сир натріть на крупній тертці, трохи сиру відкладіть.

Більшу частину сиру ретельно перемішайте з необхідною кількістю сметани.

Сметанно-сирною масою покрийте натерту моркву. А зверху присипте залишилися сиром.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте блюдо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Гаряче блюдо акуратно вийміть з духовки, злегка остудіть і подавайте на стіл порційно.

Горбушу з морквою, сиром і цибулею можна подавати як самостійне блюдо або додатково приготувати до неї улюблений гарнір.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з морквою і цибулею в духовці Горбуша з овочами в духовці Горбуша з сиром в духовці Страви з риби