хрустка Смажена риба – чудовий варіант приготування риби для святкового столу або ж для сімейного обіду. Така проста в приготуванні, але напрочуд смачна, вона як не можна, до речі, підійде до картопляного або рисовому гарніру, або до тушкованим овочам, вибирати вам!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати горбушу смажену. Горбушу для приготування беремо свіжу або заморожену. Заморожену – попередньо необхідно трохи розморозити. Чистимо рибу від луски і видаляємо плавці. Робимо акуратний поздовжній розріз на черевці і потрошимо її. Добре промиваємо водою, відрізаємо голову і хвіст. Готову тушку нарізаємо на невеликі стейки, шириною 3-4 сантиметри. Нарізану горбушу кладемо в глибоку миску, додаємо сіль і спеції для риби. Залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.

У плоску тарілку насипаємо борошно. Сковороду ставимо розігріватися на вогонь. Наливаємо олію. Кожен шматочок горбуші добре обвалюємо в борошні і викладаємо на гарячу сковороду так, щоб шматочки щільно не прилягали один до одного. Обсмажуємо горбушу 2-3 хвилини з кожного боку. Необхідно пам’ятати, що горбуша – це не дуже соковита риба і головне не перетримати її на сковороді, інакше вона буде зовсім сухий. Готову рибу знімаємо зі сковороди і викладаємо на блюдо.

Готову горбушу подаємо в гарячому вигляді. Відмінним гарніром до риби буде рис з овочами, запечені овочі або відварну картоплю. За бажанням рибу можна прикрасити часточками лимона і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Смажена горбуша на сковороді Стейки горбуші смажені на сковороді Страви з риби Шматочки горбуші, смажені на сковороді